ΘΕΜΑΤΑ

Ξεκινά η υλοποίηση του Μεγάλου Αιολικού Πάρκου στο Βέρμιο

1/6/2012

ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟΞεκινούν σύντομα οι εργασίες κατασκευής και σε τέσσερα περίπου χρόνια θα έχει δημιουργηθεί στο Βέρμιο το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, από την ισπανική εταιρεία Acciona Ενεργειακή.

Πρόκειται για αιολικό πάρκο 174 ανεμογεννητριών σε έκταση 120.000 στρεμμάτων στα όρια των δήμων Βέροιας, Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Πηγή:neaenergia.gr

Το πάρκο ισχύος 614 MW, ενώ η συνολική επένδυση υπολογίζεται να ανέλθει στα 750 εκατ. ευρώ. Το έργο έλαβε έγκριση από τη ΡΑΕ, εξασφάλισε τις άδειες παραγωγής και προσφάτως τις εγκρίσεις των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ

Εκτιμάται πως θα δημιουργηθούν περίπου 300 προσωρινές θέσεις εργασίας, κατά τη φάση κατασκευής του αιολικού πάρκου και 30 μόνιμες θέσεις, όταν ξεκινήσει να λειτουργεί.
Πρόεδρος και μέλη του δ.σ. έδειχναν ενθουσιασμένοι από την ευόδωση των πολυετών προσπαθειών τους για την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων και τη σύντομη έναρξη υλοποίησης των έργων από τον προσεχή Ιούλιο ή Αύγουστο.

Να σημειωθεί ότι οι μετρήσεις ανέμου στο Βέρμιο είναι πάνω από τα όρια και οι επενδύσεις απολύτως βιώσιμες, σε συνδυασμό μάλιστα με την κοντινή απόσταση των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στην Κοζάνη.

Απασχόληση

Στη διάρκεια των τεσσάρων ετών που θα κατασκευαστούν τα αιολικά πάρκα, θα εργαστούν εκεί περισσότερα από 300 άτομα σε καθημερινή βάση, με τον Συνεταιρισμό Σελίου να έχει τον πρώτο λόγο στην αξιολόγηση του προσωπικού και να δεσμεύει την εταιρεία για αγορές υλικών μόνο από την τοπική αγορά.

Στο τέλος δε της επένδυσης, εκτός του ότι στο Βέρμιο θα έχει δημιουργηθεί το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο των Βαλκανίων, θα μείνουν στην περιοχή και 30 μόνιμες θέσεις εργασίας για τη λειτουργία του. Σημειώνουμε ότι η σύμβαση με τις δύο εταιρείες είναι 25ετής.

Ένα ακόμη κέρδος από την επένδυση θα έχει ο δήμος Βέροιας, μέσω του 3% επί των ακαθάριστων εσόδων του αιολικού πάρκου που θα οδηγείται αυτομάτως στα ταμεία του. Με βάση τα στοιχεία, υπολογίζεται ότι τα χρήματα αυτά θα είναι περίπου 500.000 ευρώ ετησίως, που θα μεταφράζονται σε ανταποδοτικά έργα του δήμου Βέροιας.

Τουριστική αξιοποίηση

Στα θετικά των επενδύσεων πρόκειται να καθαριστεί το οδικό δίκτυο σε β΄ κατηγορίας και να ανοιχτούν νέοι δρόμοι. Ενώ μετά το τέλος των εργασιών, το Βέρμιο θα είναι και ένας τουριστικός προορισμός.


*******************************************************************
Τιμοκατάλογος ΔιοδίωνΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΝΤΙΤΙΜΟ

ΟΝΟΜΑΣΙΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1

1,40 €

Δίκυκλα, τρίκυκλα


2

2,00 €

Ελαφρά και επαγγελματικά οχήματα

Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο(α) και ύψος μέχρι 2,20μ.

3

5,00 €

Επαγγελματικά οχήματα, φορτηγά, λεωφορεία

Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο(α) με δύο η μέχρι τρείς άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.

4

7,00 €

Αρθρωτά λεωφορεία και βαρέα οχήματα

Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο(α) με τέσσερις ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.


H σημερινή εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής.... Διαβάστε περισσότερα Oι ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ...
Οι Παιδικές κατασκηνώσεις στην Ζωοδόχο Πηγή που λειτουργούσαν για πολλά χρόνια... φιλοξενώντας παιδιά την καλοκαιρινή περίοδο! Διαβάστε περισσότερα... ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ...
Οι Ανεμογενήτριες...στην Ζωοδόχο Πηγή... Διαβάστε περισσότερα...

'' Το Κουτούκι '' Ταβέρνα-Τσιπουράδικο Διαβάστε Περισσότερα ΚΤΗΜΑ '' Το Κουτούκι '' Διαβάστε περισσότερα CATERING '' Το Κουτούκι '' Διαβάστε περισσότερα
'' Samel'' Cafe >>Διαβάστε περισσότερα...
Καφέ-Εστιατόριο ''Βεντέτα'' στην Ζωοδόχο Πηγή Κοζάνης >>Διαβάστε περισσότερα...
Καφέ-Εστιατόριο ''Βεντέτα'' στην Παναγία Σουμελά.. >>Διαβάστε περισσότερα...
  • AΡΧΙΚΗ..

  • Φωτογραφίες

  • VIDEO!

  • ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ...

  • ΘΕΜΑΤΑ...

  • Επικοινωνία...