Πολύμυλος Κοζάνης....


Ο Πολύμυλος βρίσκεται στα όρια του νομού με αυτόν της Ημαθίας και από τα όριά του διέρχεται η Νέα Εγνατία Οδός. Αποτελεί μάλιστα το σημείο μέχρι το οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διάνοιξης της Οδού, με το τμήμα προς τα ανατολικά να είναι υπό κατασκευή. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ήρθε στην επιφάνεια ο αρχαιολογικός χώρος Πολυμύλου, ελληνιστικής εποχής, για τον οποίο υπάρχουν σχέδια να διαμορφωθεί σε οδομουσείο.

Περιζήτητα είναι τα μάρμαρα Πολυμύλου τόσο για τη σπανιότητα όσο και για τη λευκότητά τους.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου κτίστηκε το 1935 και βρίσκεται στο κέντρο του Πολυμύλου. Στα εδάφη της τοπικής ενότητας βρίσκεται και το εξωκλήσι του Αγίου Χριστόφορου, που κτίστηκε το 1975.

Στην τοπική ενότητα του Πολυμύλου υπάγονται οι οικισμοί Ζωοδόχος Πηγή, Λεβέντης, Αγία Παρασκευή και Άγιοι Θεόδωροι.

Οι ξακουστές πατάτες Πολυμύλου φύονται στις πλαγιές του Βερμίου όρους. Ξεχωρίζουν από το κίτρινο χρώμα και τη γεμάτη γεύση τους.

Πολύμυλος, ορεινός οικισμός (υψόμ. 870 μ.) του νομού Κοζάνης. Δοιηκητικά ανοίκει στον Δήμο Ελλησπόντου και έχει 565 κατοίκους (2001) .

H σημερινή εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής.... Διαβάστε περισσότερα Oι ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ...
Οι Παιδικές κατασκηνώσεις στην Ζωοδόχο Πηγή που λειτουργούσαν για πολλά χρόνια... φιλοξενώντας παιδιά την καλοκαιρινή περίοδο! Διαβάστε περισσότερα... ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ...
Οι Ανεμογενήτριες...στην Ζωοδόχο Πηγή... Διαβάστε περισσότερα...

'' Το Κουτούκι '' Ταβέρνα-Τσιπουράδικο Διαβάστε Περισσότερα ΚΤΗΜΑ '' Το Κουτούκι '' Διαβάστε περισσότερα CATERING '' Το Κουτούκι '' Διαβάστε περισσότερα
'' Samel'' Cafe >>Διαβάστε περισσότερα...
Καφέ-Εστιατόριο ''Βεντέτα'' στην Ζωοδόχο Πηγή Κοζάνης >>Διαβάστε περισσότερα...
Καφέ-Εστιατόριο ''Βεντέτα'' στην Παναγία Σουμελά.. >>Διαβάστε περισσότερα...
  • AΡΧΙΚΗ..

  • Φωτογραφίες

  • VIDEO!

  • ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ...

  • ΘΕΜΑΤΑ...

  • Επικοινωνία...